svētdiena, 2014. gada 19. oktobris

Par mājas kredītu

Pašlaik lielākajai daļai aizņēmēju, kas vēlas iegūt hipotekāro kredītu, ir nepieciešams iemaksāt depozītu vismaz 5 procentu līdz 10 procentu apmērā no mājokļa vērtības, lai nodrošinātu sava īpašuma finansējumu, izņemot papildu advokāta izmaksas un īpašuma nodokļus un papildus izmaksas. 

Mūsdienās arvien vairāk klientu izmanto patēriņa kredītus bez ķīlas kā pirmo iemaksu par hipotekāro kredītu. Vai tā ir laba ideja? Tas nav nekas neparasts, ka vidusmēra ģimene tērē gadus taupot, līdz iegūst pietiekami lielu depozītu, lai iegādātos jaunu mājokli. Tas, iespējams, nozīmē, ka Jums jātērē vairāki tūkstoši, lai samaksātu īri. Agrāk bankas bija ar mieru piešķirt pilnīgas 100% obligācijas pirmreizējiem pircējiem, bet kopš tā laika bankas ir ievērojami pastiprinājušas savus hipotekārās kreditēšanas kritērijus.

Pašlaik tikai aptuveni 20 procenti no visiem obligāciju pretendentiem ir spējīgi kvalificēties hipotekārajiem kredītiem, kam nav nepieciešams depozīts. Ja Jūs neatbilstat visām bankas prasībām, Jūsu vienīgā iespēja būtu sākt taupīt depozītam un īrēt dzīvesvietu pa to laiku. Problēma ar šo variantu ir tāda, ka, kamēr Jūs mēģināt iekrāt naudu hipotekārā kredīta depozītam, nekustamā īpašuma cenas turpina pieaugt. Tas nozīmē, ka, ja Jūs neiekrājat pietiekami daudz katru mēnesi, Jūs visticamāk nekad neiekrāsiet nepieciešamo summu. Ieguvums, ko sniedz depozīts, ir tas, ka bankas būs ar mieru piešķirt Jums īpašuma finansējumu, ja Jūs varēsiet samazināt kredīta risku, ieguldot Jūsu īpašumā. Ar lielāku depozītu Jums ir spēja vienoties par īpašuma cenu un bankas būs ar mieru piedāvāt lielisku procentu likmi Jūsu hipotekārajam kredītam.