svētdiena, 2014. gada 19. oktobris

Mājokļa labiekārtošana, kad pietrūkst nauda

Mūsu mājokļa kalpošanas laikā pienāk reizes, kad mums ir nepieciešams remontēt vai nomainīt lietas tikai, lai uzturētu māju labā stāvoklī. Protams, ir arī reizes, kad mēs vienkārši vēlamies paplašināt vai pārveidot māju mūsu pašu priekam. Jebkurā gadījumā, labiekārtošana ir ļoti populārs iemesls, lai iegūtu patēriņa kredītu. Tomēr ir dažas lietas, ko Jums vajadzētu zināt, pirms Jūs sākat pieteikties kredītiem pa labi un pa kreisi. 

Pirms darīt kaut ko citu, izplānojiet Jūsu mājas remontu. Ja Jums ir dažas idejas, bet Jūs nezināt visas detaļas, Jūs varētu galu galā izšķērdēt daudz vairāk naudas, nekā Jūs varētu iedomāties. Skaidri nosakiet to, kādi ir svarīgākie remonta aspekti. Vai ir vairāki steidzami remontdarbi, kas ir ļoti svarīgi Jūsu mājas uzturēšanai un drošībai, piemēram, ūdens noplūde? Vai Jūs vienkārši vēlaties izdaiļot Jūsu mājokli? Nosakiet savas prioritātes no paša sākuma un Jums būs lielāka iespēja pieturēties pie sava plāna bez svārstīšanās.

Plāna izveide ir viena no vissvarīgākajām lietām, ko Jūs varat darīt, jo tā ļauj Jums kārtīgi novērtēt savu budžetu. Jā, iespēja pieteikties patēriņa kredītam vienmēr ir pievilcīga, ja Jums ir labs kredītreitings, lai to iegūtu, bet, ja Jūs varat izvairīties no pieteikšanās kredītam, Jums vajadzētu to darīt. Tomēr dažreiz kredīts var palīdzēt Jūsu kredītreitingam, ja Jūs to atmaksājat laicīgi, tādēļ paturiet to prātā, pieņemot lēmumu. Jebkurā gadījumā, tā kā Jums jau ir savs plāns, Jūs varat aprēķināt sev pieejamos līdzekļus un to, cik daudz naudas Jums būs nepieciešams papildus, lai paveiktu visus nepieciešamos remontdarbus. Noteikti nepāršaujiet pār strīpu. Jums nav jādara visas lietas uzreiz.

Paturot prātā savu budžetu un sākotnējo plānu, vērsieties pie kredītu speciālista. Noteikti sagatavojiet savus iemeslus, kādēļ Jums ir nepieciešams kredīts un pārliecinieties, ka šie iemesli ir labi! Jūs nevēlaties sniegt kredītu speciālistam iemeslu, lai Jūs atraidītu, tādēļ sagatavojot pareizos dokumentus un informāciju, Jums būs lielāka iespēja iegūt kredīta apstiprinājumu. Noteikti izpētiet dažādus patēriņa kredītu piedāvājumus, pirms izvēlaties vienu. Atkarībā no profesionālā remontdarbu līmeņa, Jums var būt nepieciešams nolīgt palīgstrādniekus. To darot, pārliecinieties, ka esat apsvēris katru iespēju, jo pats svarīgākais ir gudri apieties ar savu naudu. Pārbadiet arī strādnieku atsauksmes, lai pārliecinātos, ka viņi ir sertificēti veikt Jums vajadzīgos remontdarbus. Ļoti laba ideja būtu lūgt strādniekiem dažas atsauces, bet nelūdziet tās tāpat vien, sazinieties ar šiem cilvēkiem! Jūs noteikti vēlaties būt pārliecināts, ka Jūsu nauda tiek pielietota lietderīgi, jo īpaši tādēļ, ka tā faktiski nav Jūsu nauda. Cerams, ka šī informācija palīdzēs Jums iegūt patēriņa kredītu Jūsu mājokļa labiekārtošanai.