pirmdiena, 2016. gada 7. novembris

Ienākumi un izdevumi

Kopējie ienākumi un izdevumi. Lietojot ikmēneša budžeta plānotāju, Jums būs nepieciešams iegūt savu kopējo ienākumu, mainīgo izdevumu, un fiksēto izdevumu summas. Saskaitiet fiksētos un mainīgos izdevumus un pēc tam atskaitiet tos no Jūsu kopējiem ienākumiem. Iegūto summu sauc par izmantojamiem ienākumiem, ko Jūs varat izmantot ietaupījumiem vai ārkārtas fondam. Gadījumā, ja Jūsu izdevumi ir augstāki nekā Jūsu ienākumi, Jums būs jāveic dažas korekcijas summās, ko Jūs esat atvēlējuši Jūsu mainīgajiem izdevumiem.

Mājsaimniecības finanšu pārvaldība ir daudz vieglāka, ja Jūs izmantojat pārskatāmu plānotāju. Lietojot plānotāja programmu budžetam, Jums vajadzēs izmantot formulas, aprēķinot visus kopsummas. Tādā veidā, Jūs padarāt procesu daudz ātrāku, jo Jums nebūs jāievada kopsummas manuāli, izmantojot kalkulatoru. Tas arī novērš neprecīzus aprēķinus Jūsu budžetā.

Kad esat to izdarījuši, Jums ir gatavs budžets. Mēģiniet pieturēties pie tā, cik vien iespējams. Neuztraucieties par visiem parādiem uzreiz. Jums ir jāiestrādā budžets Jūsu ikdienā, pirms Jūs sākat to pārslogot. Iesākumā, vienmēr sāciet ar nelielām izmaiņām. Nelielu mērķu sasniegšana palīdzēs saglabāt motivāciju un progresu.

Nav komentāru: