pirmdiena, 2016. gada 7. novembris

Overdrafts

Overdrafts ir pakalpojums, kas nodrošina jūsu kontam “mīnusu limitu”. Piemēram, aizņemoties 500 eiro overdraftā, konta atlikums ir - 500 eiro, kuri tiek atdoti ar ieskaitījumiem kontā. Overdrafts ir kā drošības spilvens, kas nodrošina, ka jebkurā laikā būs pieejami papildus naudas līdzekļi, par kuru lietošanu nevienam nevajadzēs atskaitīties. Procenti ir jāmaksā tikai par to overdrafta daļu, kas tiek izmantota. Overdrafts ir ļoti izdevīgs un tas tika atzīts par izdevīgāko overdrafta pakalpojumu Latvijā.

Overdrafts no pārējo banku piedāvātajiem atšķiras tikai nedaudz. Pašlaik piedāvā overdrafta pakalpojumus ar sekojošajiem nosacījumiem:

Overdrafta minimālā procentu likme – 26%-20% gadā, atkarībā no tā, kāda veida (bronzas, sudraba, zelta) klients jūs skaitāties. Līgumsods – 72% par pārsniegtu limitu;
Overdrafta pieteikuma vienreizējās izmaksas – 15 eiro (2% no overdrafta summas);
Minimālā summa – 150, maksimālā – 12000 eiro (2 mēnešalgu apmērā);
Overdrafta pieslēgšanas izmaksas – 15 eiro, ja tas pieteikts internetbankā, 25 – ja filiālē.
Būtu ok, ja viss tiktu precizēts, jo šis ir tikai informatīvs raksts bez jebkādu precizitāšu garantēšanas.

Kas jādara, lai saņemtu overdraftu?

Overdraftu varat saņemt, tam piesakoties internetbankā vai kādā bankas filiālē. Lai saņemtu overdraftu, jākvalificējas sekojošajiem kritērijiem:

  • Jābūt 18 gadus vecam ar regulāriem ienākumiem;
  • Ienākumiem jāsasniedz 450 eiro mēnesī pēc nodokļu un kredītsaistību nomaksas;
  • Ienākumiem jānonāk apkalpotā bankas kontā vismaz 3 mēnešus;
  • Jābūt pozitīvai kredītvēsturei.

Ja nevēlaties skaitīt algu uz izvēlētās bankas kontu, būs nepieciešama VSAA izziņa par ienākumiem pēdējo 6 mēnešu laikā. Ja aizdevumam piesakāties fiziski, t.i., filiālē, būs nepieciešama arī pase vai eID karte. Tā kā overdrafts ir kredīts pret darba algu, jārēķinās, ka, ja jums nebūs papildienākumu, būs vismaz mēnesi jāsavelk josta, jo overdrafts atmaksāsies automātiski, neatstājot jums līdzekļus iztikai. Varbūt izklausās baisi, taču uztraukumam nav pamata, vismaz ja visu izplānosit, kā nākas.

Nav komentāru: