pirmdiena, 2016. gada 7. novembris

Kā radīt savam darbam pievienoto vērtību

Mums visiem darbā ir noteikti savi specifiski darba pienākumi, kas mums jāpilda un jāiekļaujas kāda noteiktā, izstrādātā kvalitātes standarta. Mums ir vairākas iespējas, ka mēs varam rīkoties – varam strādāt strikti no 8-17 savu darbu, darot tikai tiešos darba pienākumus, vai varam mēģināt darīt ko vairāk. Bieži vien attīstoties savā profesionālajā karjera un vērtējot nākotnes iespējas, aizdomājamies par to, kā varētu radīt pievienoto vērtību savam darbam. Tālāk minēti tikai daži veidi, kā, piestrādājot un attīstot dažādas sfēras varam radīt pievienoto vērtību savam darbam, protams, daudz kas atkarīgs no konkrētas darba vietas, apstākļiem un iespējām līdzdarboties.

Pamatvērtības

Jebkura uzņēmumā pamat mērķis ir nopelnīt, tātad veids, kā mēs varam pievienot vērtību šajā sfēra ir censties maksimāli maksimāli paaugstināt visas peļņas iespējas, tas, iespējams, meklējot izdevīgākus sadarbības partnerus, pētot tirgu. Palīdzēt nopelnīt var ne tikai, palielinot peļņu, bet gan arī samazinot izmaksas, kas saistītas ar uzņēmuma profesionālo tiešo darbību, ražošanu, materiālu iegādi, administratīvās izmaksas utt.

Efektivitāte

Vel viens būtisks veids, kā savam darbam spējam radīt papildus vērtību, ir uzņēmuma darba efektivitātes un kvalitātes celšana visās sfēras no apkalpošanas, ražošanas, ja tāda ir, administratīvajā, kā arī citas sfērās.

Problēmu novēršana

Ļoti svarīgi ir apzināties, ar kādām problēmām un grūtībām savā ikdienas darbībā sastopas jūsu uzņēmums un to novēršana var būt labs veids, kā piešķirt savu individuālo vērtību uzņēmuma attīstībai un turpmākai veiksmīgai darbībai. Varam arī mēģināt noteikt kritiskās problēmas ar kuram, iespējams, būs jāsaskaras mūsu uzņēmumam un izstrādāt darbības scenārijus, kā rīkoties vienā vai otra gadījumā.

Speciālisti iesaka, sekot līdzi visiem saviem centieniem pievienot vērtību uzņēmuma, tos rūpīgi fiksēt, cik naudas ietaupījāt, kādas problēmas novērsāt un kā tas ietekmēja uzņēmuma kopējo darbību tajā brīdi un nākotnē, visas šīs lietas ne vien noderēs jums pašam un jūsu uzņēmuma, lai izvērtētu un saprastu, kāda attīstība notiek, gan arī jūsu nākotnes cv, kā apliecinājums par paveikto.