svētdiena, 2014. gada 19. oktobris

Nauda un tās trūkums

Nauda ir ierobežots resurss mūsdienu pasaulē plašo ekonomikas problēmu dēļ. Un, pat ja Jūs kaut ko nopelnāt, tas nav droši. Realitāte ir tāda, ka apgrozībā ir ierobežots naudas daudzums un patiecoties nevienmērīgam izplatīšanas procesam, citi cilvēki joprojām saņem mazāk, nekā nepieciešams, neskatoties uz to, ka viņi strādā trīs darbavietās. 

Tas ir skumjš fakts, bet Jums nav jājūtas kā zaudētājiem. Dzīve turpinās un Jums ir pieejami patēriņa kredīti, ko Jūs varat izmantot, lai palīdzētu Jums un Jūsu ģimenei izdzīvot šajos grūtajos laikos. Daudzas finanšu iestādes saprot, cik grūti ir nopelnīt šajās dienās, tādēļ lielākā daļa no tām ir atvērtas ātro kredītu un cita īstermiņa finansējuma atbalsta piešķiršanai. Un daži ne vienmēr liek uzsvaru uz kredītreitingu, bet tiem ir citi nosacījumi un prasības, kam jāpievērš uzmanība, lai Jūs iegūtu labākas izredzes saņemt patēriņa kredītu. Šeit ir dažas lietas, ko Jums vajadzētu ņemt vērā, apsverot šo iespēju.

• Tas, ka Jūs esat dzirdējuši par aizdevēju, kas sniedz kredītus ar pieņemamām procentu likmēm, nenozīmē, ka aizdevējs ir uzticams, tāpēc vispirms veiciet izpēti. Apskatiet katra potenciālā kreditora GPL (gada procentu likmi) un nosakiet, kurš nodrošina vismazākās izmaksas. Un nepieturieties tikai pie bankām. Ir krājaizdevumu sabiedrības, finanšu iestādes un privātie investori, pie kā Jūs varat vērsties ar tiem pašiem nolūkiem. Jūs pat varat vērsties pie sava uzņēmuma pēc avansa.

 • Kad esat sašaurinājis savas iespējas, Jums vajadzētu pārbaudīt smalko druku kredīta līgumā. Ir liela atšķirība starp kredītu pret ķīlu un kredītu bez ķīlas, kā arī īstermiņa un ilgtermiņa kredītiem. Jūs, iespējams, aizņematies tādu pašu naudas summu, bet, ja Jūs piekrītat īstermiņa kredītiem pret ķīlu, Jums, iespējams, ir jāsamierinās ar ķīlu un jāatrod veids, kā samaksāt parādu trīs mēnešu līdz trīs gadu laikā.

 • Tagad, nekad neaizmirstiet apskatīt lietas perspektīvā. Ir viegli sapriecāties par zemu procentu maksājumiem, pārvaldāmu maksājuma periodu un augstiem kredītu griestiem. Bet, ja Jūs skatīsieties tikai uz šīm lietām, Jūs varat palaist garām svarīgas lietas, piemēram, to, ka aizdevējs nav reģistrēts vai par aizdevēju ir sliktas atsauksmes. Jums jābūt uzmanīgiem par visu, ne tikai informāciju, kuru vēlaties izlasīt. Tas ir īpaši svarīgi, kad runa ir par kredīta līgumu.

 • Un visbeidzot, nepiesakieties vairākiem patēriņa kredītiem vienlaicīgi. Tas radīs lielāku risku neatmaksāt savus parādus. Pēdējā lieta, ko Jūs vēlaties darīt Jūsu situācijā, ir pievienot lielāku finansiālo slogu, maksājot soda maksas vai zaudējot kredīta ķīlu. Tātad pārvaldiet savu naudu, aizņemieties gudri un kontrolējiet savus izdevumus. Piesakieties finanšu konsultācijai, lai gūtu vērtīgus padomus.