pirmdiena, 2015. gada 9. novembris

Kā izveidot budžetu un ietaupīt?

Ikviens var iemācīt Jums, kā izveidot budžetu, bet ne katrs var iemācīt Jums to, kā izveidot budžetu, lai Jūs kļūtu bagāti. Šāda budžeta izveidošana nav daudz grūtāka, nekā regulāra budžeta izveidošana, tomēr tas prasa izmaiņas veidā, kā Jūs domājat. Es vēlos parādīt Jums, kā izveidot budžetu, lai Jūs varētu būt bagāts, nevis kā izveidot budžetu, lai Jūs būtu trūcīgs.

Mēs visi zinām budžeta veidošanas pamatus. Mēs zinām, ka mums ir jātērē nauda par dažādām kategorijām. Jūs varētu atlikt € 100 Jūsu degvielas rēķinam, € 20 telefona rēķinam, €100 jaunam apģērbam, € 180 pārtikas precēm utt.

Turpmāk ir saraksts ar veidiem, ka Jūs varat ietaupīt dažādās jomās.

  1. Atbrīvojieties no parāda. Padarot šo par prioritāti, Jūs bezjēdzīgi netērēsiet savu naudu, maksājot procentu likmes.
  2. Izvairieties no banku maksājumiem. Bankas iekasē maksu par katru iespējamo darījumu. Tas ir veids, kā viņi pelna savu naudu un nav veida, kā individuāli cīnīties ar sistēmu, bet tas nenozīmē, ka Jums ir jāļauj bankai iekasēt no Jums nauda. Atverot kontu, uzziniet visas piemērojamās maksas un pēc tam izvairieties no tām.
  3. Samaziniet Jūsu telefona rēķinu. Bieži vien tas ir iespējams, izpētot savu pašreizējo plānu un pārslēdzoties uz tādu, kas labāk atbilst Jūsu vajadzībām. Varbūt Jums ir jāmaksā vairāk par minūti, jo Jūs pastāvīgi pārsniedzat Jūsu sarunu limitu un, palielinot šo limitu, Jūs ietaupīsiet ilgtermiņā. Varbūt Jums ir nepieciešams pārslēgt uzņēmumus, ja Jūsu pētījumi atklāj, ka ir labāks pakalpojumu sniedzējs. Ir pieejami tādi lēti uzņēmumi, kā bite, tele 2 un citi. Salīdziniet viņu piedāvājumus un izvēlieties sev piemērotāko! Varbūt Jūs varat izmantot priekšapmaksas karti. Neatkarīgi no Jūsu situācijas, Jums būs iespēja atrast veidu, kā ietaupīt.