ceturtdiena, 2015. gada 26. novembris

Kāpēc ikmēneša budžetu?

Ja Jūsu finansiālā situācija ir līdzīga daudzu citu, Jūs zināt, ka ietaupīt naudu var būt ļoti sarežģīti, jo īpaši tādēļ, ka Latvijas Republikas ekonomikas stāvoklis nav vislabākajā situācijā. Un tā nav laba kombinācija ar sabiedrību, kas koncentrējās gandrīz pilnībā uz patēriņu un reklāmām, lai pārliecinātu cilvēkus iegādāties lietas, kas viņiem nav faktiski vajadzīgas. Ja Jūs nevēlaties būt viens no tiem, kas saskaras ar dažādiem parādiem, Jūs varat izveidot ikmēneša budžetu, lai pārliecinātos, ka Jūs tērējat savu naudu gudri un ar apdomu un nezaudējat pārāk daudz naudas.

Viens no labākajiem risinājumiem dažām no Jūsu finanšu rūpēm ir sekot līdzi tam, ko Jūs tērējat, un jo vairāk lietām Jūs varat sekot līdzi, jo labāk. Tā var būt došanās uz tuvējo pārtikas veikalu, lai iegādātos košļājamo gumiju vai kafiju agri no rīta. Jo vairāk tēriņu Jūs piefiksējat, jo labāk Jūs varat tos analizēt un pēc iespējas samazināt. Kad runa ir par ģimenes finanšu savešanu kārtībā un noturēšanu noteiktā līmenī, šī lieta ir pirmais solis, ko spert un arī puse no kaujas.

Cik daudz naudas Jūs tērēt nedēļā pārtikas precēm? Ja Jūs nedaudz plānotu šīs izmaksas un veiktu nelielus pētījumus, Jūs varētu samazināt šīs izmaksas uz pusi, vai varbūt pat mazāk. Tātad, kā samazināt iknedēļas pārtikas preču rēķinu? Izpētiet veikalu īpašos piedāvājumus internetā vai veikalu iknedēļas bukletos. Izpētiet, kurus produktus Jūs vēlētos iegādāties, un izveidojiet iknedēļas iepirkšanās sarakstu, balstoties uz īpašajiem piedāvājumiem.

Budžets ir būtisks rīks, lai plānotu savu dzīvi un sasniegtu savus mērķus. Tātad, kāpēc vairāk cilvēku to neizveido? Droši vien tāpēc, ka tam ir nepieciešams laiks un nodošanās, kā arī disciplīna, lai izveidotu paradumus, pie kā pieturēties. Budžets ir nepieciešams visam, nevis tikai pārtikai vai citai kategorijai. Visam!